Untitled Document Untitled Document

Home > Nieuws > Architecten > Open Wervendag 2017 staat in het teken van innovatie

Untitled Document
 •   

  Open Wervendag 2017 staat in het teken van innovatie • 03/05/2017
  Op zondag 7 mei vindt de elfde editie van Open Wervendag plaats. Dit jaar staat de dag in het teken van innovatie. Op 170 werven in heel het land kan het publiek een kijkje nemen op werven van energiezuinige woningen, zwembaden, stadsontwikkelings- en renovatieprojecten of imposante infrastructuurwerken.

  De Open Wervendag is een jaarlijkse imagocampagne van de Confederatie Bouw. Zondag stellen de deelnemende bouwbedrijven tussen 10 en 17 uur hun werven open voor het grote publiek en plaatsen ze de sector positief in de kijker. De gekozen werven zijn voorbeeldprojecten en tonen heel concreet de innovatie en het vakmanschap van de bouw.

  In de kijker staan het nieuwe provinciehuis in Antwerpen - een ontwerp van architect Xaveer De Geyter , het op- en afrittencomplex van de E40 in Aalter, de nieuwe stuwsluis in Harelbeke, het stadskantoor in Hasselt en de historische hageltoren in Brussel. Ook wil de bouwfederatie in de verf zetten dat het voor velen een toekomstige werkgever kan zijn.

  Open Wervendag wil in het bijzonder jongeren bereiken en de veelzijdigheid van de sector in de verf zetten. De bouw staat meer dan ooit garant voor een boeiende job met heel wat toekomstmogelijkheden, aldus de initiatiefnemers.

  Vorig jaar trok de Open Wervendag 78.000 bezoekers.

  Bron: Belga


  Untitled Document