Untitled Document Untitled Document

Home > Nieuws > Architecten > Winnend ontwerp Mijn Huis Mijn Jonge Architect 2012 opgeleverd

Untitled Document
 •   

  Winnend ontwerp Mijn Huis Mijn Jonge Architect 2012 opgeleverd • 10/05/2017


  Eind maart werd het winnende wedstrijdontwerp van Mijn Huis Mijn Jonge Architect 2012 opgeleverd. Het sociaal bouwproject Varenveld is een ontwerp van het architectenduo Katrien Delespaul en Frédéric Gijsen – tweestroom || architecten - en bestaat uit 19 sociale koopwoningen.

  In 2012 won het architectenduo Katrien Delespaul en Frédéric Gijsen de architectuurwedstrijd Mijn Huis Mijn Jonge Architect. Hun ontwerp voor 19 sociale koopwoningen werd gerealiseerd door de Sociale Bouw- en Kredietmaatschappij Arro Antwerpen vlakbij de dorpskern van Hemiksem.

  Ir. architect Frédéric Gijsen blikt met trots terug: “We zijn heel tevreden over dit project. Het uiteindelijke eindresultaat bleef heel trouw aan de ontwerpschets waarmee we toen de wedstrijd Mijn Huis Mijn Jonge Architect hebben gewonnen. Door een eenvoudig en doordacht ontwerp, bleken de aanpassingen bij het verder uitwerken van het dossier, gelukkig heel beperkt. We hebben heel veel tijd gestoken in de detaillering. Het was geen makkelijke opdracht om de bakstenen op de hellende daken te krijgen, maar we zijn blij dat we ons idee, met wat doordrukken, toch hebben kunnen waarmaken. Voor ons was het de allereerste keer dat we een project van die omvang, 19 woningen, konden realiseren. Het was dan ook een hele ervaring. Zeer leerrijk ook. We hebben het project achteraf vaak gebruikt als referentie bij kandidatuurstellingen.”

  Leuk detail: het winnen van Mijn Huis Mijn Jonge Architect was voor het jonge architectenduo Katrien Delespaul en Frédéric Gijsen de aanzet om een jaar later, in 2013, samen het architectenkantoor tweestroom || architecten op te richten.

  Mijn Huis Mijn Jonge Architect, later herdoopt tot Jonge Architecten Aan Zet, is een ontwerpwedstrijd voor een project van sociale woningbouw. Het is een initiatief van de Orde van Architecten - Vlaamse Raad, NAV - Netwerk Architecten Vlaanderen en de VMSW in samenwerking met een huisvestingsmaatschappij. De wedstrijd staat open voor pas afgestudeerde architecten, architecten-stagiairs en architecten niet ouder dan 30 jaar.

  De Vlaamse Raad van de Orde van Architecten is blij dat het aan dit project heeft kunnen bijdragen.

  Foto: © Luc Roymans

  Untitled Document