Untitled Document Untitled Document

Home > Nieuws > Architecten > Nieuwe editie van De Vlaamse Renovatiedag op zondag 28 mei

Untitled Document
 •   

  Nieuwe editie van De Vlaamse Renovatiedag op zondag 28 mei • 20/04/2016


  Op zondag 28 mei kunnen toekomstige verbouwers binnenstappen in tal van gerealiseerde renovaties. De Vlaamse Renovatiedag, een initiatief van Netwerk Architecten Vlaanderen (NAV) en ‘Ik Ga Bouwen & Renoveren’, is hét moment om een namiddag lang informatie en inspiratie op te doen.

  Goed nieuws voor al wie verbouwplannen koestert. Tijdens de Renovatiedag openen tal van inspirerende renovaties in Vlaanderen hun deuren. Bezoekers ontdekken gratis een breed scala aan stijlen. Gaande van gerenoveerde rijwoningen en appartementen in een stedelijke omgeving, over alleenstaande woningen en villa’s buiten de stadskern tot oude panden die zijn omgebouwd tot lofts. Of wat te denken van een eigenzinnige schuurwoning, of een verbouwing met een Japanse twist? Stuk voor stuk modelvoorbeelden van een vernuftige aanpak en uitvoering.

  Naar goede gewoonte staan ook de mensen achter de realisaties centraal. Want de Renovatiedag is meer dan een namiddag huisjes kijken. Op iedere locatie doen architect en bouwheer samen hun renovatieverhaal uit de doeken. Ze belichten hoe ideeën tot stand kwamen, welke technieken zijn toegepast en hoe de samenwerking is verlopen. Bezoekers ontdekken de hinderpalen én de aangereikte oplossingen. Jaarlijks vinden tal van toekomstige verbouwers zo de ontwerper die hen op het lijf geschreven is.

  Een overzicht en beschrijving van de deelnemende projecten vind je in de Renovatiegids of online op www.devlaamserenovatiedag.be.

  De toegang tot de projecten is gratis.

  Untitled Document