Untitled Document Untitled Document

Home > Agenda > LezingenDuurzame dorpsarchitectuur

Untitled Document
  

Duurzame dorpsarchitectuurdinsdag 16 mei - Kamp C

In de lezingenreeks Duurzame toekomst voor de Kempen schijnen AR-TUR en Kamp C het licht op de vier thema's mobiliteit, energielandschappen, dorpsarchitectuur en open ruimte. AR-TUR en Kamp C zijn inmiddels toe aan deel drie: Duurzame dorpsarchitectuur.

Wat is de toekomst van de Kempense dorpen? Op dinsdag 16 mei geven Koen Van Bockstal (Universiteit Antwerpen, BULK architecten), Titia Hajonides en Sandra Schuit (Zijaanzicht.nl) en Ward Verbakel (plusoffice architects) hun visie.

Wat is de ruimtelijke staat van de Kempen? En wat zijn de uitdagingen voor een duurzame toekomst? Kunnen de Kempen opnieuw experimenteergrond zijn?

De huidige demografische en maatschappelijke uitdagingen van vergrijzing, mobiliteit en de negatieve impact van het verspreide wonen vragen om een alternatief. In de jumbofermette of het bescheiden appartementencomplex, dat menig Kempens dorpsplein ontsiert, is het gemeenschappelijke tot het uiterste minimum herleid. Dan bieden de talrijke micro-utopia’s in het Kempenland een betere inspiratiebron voor het samenwonen van de toekomst.

di 16/05 Kamp C
Duurzame dorpsarchitectuur
Koen Van Bockstal, Universiteit Antwerpen – KEMPENATLAS: thuis in de Kempen
Titia Hajonides en Sandra Schuit, Zijaanzicht.nl – dorp als daad
Ward Verbakel, plusoffice architects – kleinstedelijke project als slijpsteen voor stedenbouwkundige praktijk

Meer info over de lezing vind je op: www.ar-tur.beUntitled Document